Amsterdamse kroegbazen boos op zeilteam

Amsterdamse kroegbazen boos op zeilteam

Amsterdam 21 januari 2018 – Door een correspondent.
Meerdere Amsterdamse café-eigenaren hebben hun onvrede geuit nadat een zeilteam een winterreunie hield in de hoofdstad. “Waarom kwamen jullie niet bij ons drinken?” is een veel gehoord verwijt.

Het achtkoppige zeilteam dat naar eigen zeggen naar de stad kwam om ‘gezellig bij te praten en een biertje te drinken’ heeft voor een recordomzet gezorgd. Uitbater van Café Cuba aan de Nieuwmarkt, waar het team verzamelde, zegt dat hij zijn jaaromzet voor 2018 nu al binnen heeft. Ook de ietwat schimmige kroeg midden in de rosse buurt was aangenaam verrast met een bezoek van het team. “Het is sinds de VOC tijd niet meer voorgekomen dat er zoveel gedronken werd. Dat is toch iets van die zeelui.”

“Ze gingen wel naar de FEBO maar kwamen niet naar mij!”

Andere kroegen probeerde ook hun graantje mee te pikken, maar visten achter het net. “Het is niet eerlijk dat ze niet even bij ons binnenliepen.” Ook Abdul A. – die liever anoniem blijft – vindt het onbeschoft dat ze wel naar de FEBO gingen en niet nog even en broodje shoarma kwamen halen.

De eigenaar van de Old Sailor was ook niet echt geamusseerd. Hij moest met lede ogen aanzien hoe het team vlak voor sluitingstijd binnenkwam en hij ze direct weer de deur moest wijzen. “Regels zijn regels, ook voor Team Fram. Maar balen is het natuurlijk wel.”

Het zeilteam eindigde diep in de nacht bij San Francisco Bar op de Zeedijk. “Het was een prima avond met allemaal kansloze dronken mensen”, vertelt een van de barmedewerkers. “Totdat Team Fram binnenkwam!” gaat hij opgewekt verder. “Ja, dan slaat zo’n avond helemaal om. Jammer dat ze al om 04:15u naar huis gingen.”

Het zeilteam laat in een reactie weten dat ze niemand voor het hoofd wilden stoten en het betreuren dat ze niet meerdere kroegen konden bezoeken.

 

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *