Decembercadeaus voor de zeiler

Decembercadeaus voor de zeiler

In de reclame noemen we het ‘holiday season’. In beter Nederlands heet het gewoon de feestmaanden. November en december. De tijd dat winkeliers zich afvragen of ze nog wel een Zwarte Piet in de etalage moeten zetten of maar beter direct de Nordmann van stal kunnen halen. Van Kruidvat tot Nickelodeon, het draait nog maar om één ding: cadeaus.

En elk jaar zit je daar als zeiler weer een beetje verloren bij, als je op 5 december dat gedicht leest waar alles op ‘okken’ rijmt. En ja, daar zijn ze dan, die katoenen Hema sokken. Met een geveinsde glimlach dank je de Sinterklaas in de kamer en denk je aan wat je eigenlijk wilde. Dat ene zeilcadeau. Het stond misschien zelfs op je lijstje, maar was te ingewikkeld om te bestellen of paste niet binnen het budget. Dat kan anders. Daarom hieronder zes decembercadeaus waar zelfs de Sint of Kerstman zonder zeilkennis niet mee de mist in kan gaan. En we beginnen meteen met de musthave van 2015:


Pig and Hen – Handmade bracelets from Amsterdam

Decembercadeaus - Pig and henVroeger ging ik naar Auke de Vries in Langweer om een halve meter trimlijn te halen in mooie neon kleurtjes. Daar maakten we gave surfarmbandjes van. Pig and Hen heeft dat naar het volgende level getrokken. Mooi gesplitste armbandjes met een sophisticated harpje of dog bone als sluiting. Deze moet gewoon onder de boom liggen. Kun je niet kiezen? Ga dan voor de Rum Ron of Fat Fred, dat zijn de meest verkochte modellen. Leuk detail, één van de oprichters is ook meestersplitser bij de Lijnenspecialist.

Vanaf € 49,95 bij Pig and Hen


Team Brunel in de Volvo Ocean Race – Plaatjes kijkenDecembercadeaus - Team Brunel Boek

Wat was dat gaaf hè! De Volvo Ocean Race 2014-2015 en dan vooral de Nederlandse boot Team Brunel. Gelukkig hebben we de foto’s nog dankzij onboard mediaman Stefan Coppers en stop-over fotograaf Oswald Schwirtz. Nu verzameld in een 265 pagina tellend fotoboek met zware kaft. Tip: leg dit boek niet op de boot, dat gaat ten koste van je snelheid.

Vanaf € 29,95 bij Boek Team Brunel


Softshackle – Omdat je er nooit genoeg van hebt

Decembercadeaus - Softshackle LijnenspecialistDyneema is misschien wel de beste uitvinding sinds gesneden brood. Want dit vederlichte touwtje is sterker dan staal. En een softshackle – vrijvertaald een ‘zachte sluiting’ – is een valsluiting maar dan van dyneema. Je kunt ‘m daardoor voor vrijwel elke plek aan boord gebruiken waar je normaliter een harp, D-sluiting of dure Wichard sluiting hebt. Wist je dat die softshackle hiernaast 4 mm dik is en toch 1600 kilo kan houden? Hier heb je er nooit genoeg van en het past in elke schoen!

Vanaf € 7,95 bij de Lijnenspecialist

 


Sikaflex 291i – If duct tape won’t fix it, Sikaflex willSikaflex

Geen romantisch decembercadeau, maar fuck it. Wij zijn zeilers en dus praktisch. Als gaffer tape het niet oplost grijpen we naar Sikaflex. Deze polyurethaankit gebruik je zowel binnen als buiten, als boven én onder de waterlijn. Het maakt alles weer waterdicht en lijmt je log moeiteloos op de kajuit . En ja, het is verkrijgbaar in wit en zwart. Ik zou voor zwart gaan, tenzij je wit wilt.

Vanaf € 5,95 bij Nautic Gear


Trimstickers – Het dobbelcadeau onder de vijf euro

Stickers? Serieus? Jazeker! Vier je Sinterklaas of Kerst met het dobbelspel en is het budget onder de 5 euro? No worries mate! Koop trimstickers (ook wel trimstrips). Een beetje snelle wedstrijdboot zit er vol mee. Met deze handige stickers kun je precies bijhouden wat de perfecte spanning is op je achterstag, grootzeilval of neerhouder.

Vanaf € 0,58  per stuk bij Dekker Watersport


Winnen is geen geluk – Leesvoer voor bij het haardvuur

Decembercadeaus - Winnen is geen gelukVan psychologische oorlogsvoering tot het berekenen van de krachten op je genuaschoot – Fred Imhoff beschrijft alle elementen van het wedstrijdzeilen. En voor elke (amateur) wedstrijdzeiler zit er gegarandeerd een eye-opener in. Dit boekje is voor losers. En dat zijn we eigenlijk allemaal. ‘Because you don’t win Silver, you lose gold.’

Vanaf € 16,95 bij Hollandia Uitgevers


WakaWaka Solar Charger – Shine waar je ook bent

Decembercadeaus - Waka PowerCheck je net in op de Noordzee, is je telefoon leeg… #kansloos. Gelukkig is daar een redelijk briljante oplossing voor. De WakaWaka Power+. Je eigen zonnecel oplaad unit met handig zaklampje. Sluit je iPhone aan et voilà, na 2 uurtjes laden ben je weer aan en kun je volop Instagrammen en Snapchatten #nice. Wat ook nice is, is dat WakaWaka voor elke gekochte WakaWaka ook een WakaWaka doneert aan mensen in rampgebieden. Dat is toch best wel de #kerstgedachte.

Vanaf € 69,- bij Waka Waka


Meer product reviews? Klik hier.

Meer verhalen? Check de Eenzame Noord Race dualhanded eens.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *