Feest

Feest

It’s official! We zijn kampioen in de SW-A klasse. Dat wisten vorige week al, maar nu mochten we het ook echt vieren. En dat hebben we gedaan. Maar eerst moest er nog een medalrace gezeild worden.

Hoewel we zelfs niet meer op hoefde komen te dagen, gingen we natuurlijk wel het water op. De crew bestond uit het team dat ook de Pampus Regatta aankomend weekend vaart: René, Jan-Jaap, Hennie en Floris. De rest van de crew komt ’s avonds naar de club. Eigenlijk is er maar één afwezige. En dat is de wind.

Vooruit, for this time I see it through the fingers.

We komen redelijk uit bij de start en starten helemaal niet verkeerd, maar Fram is niet vooruit te branden. De gekozen baan is ook al belabberd. Een zuidoost baan, maar de wind komt eerder uit een noordoostelijk hoek. Hierdoor zitten er geen echte kruisrakken in en ook geen echte spinnaker rakken. De boten zonder spi profiteren hiervan. Zij hebben immers een gunstigere handicap. Ons doel is om nog één keer een goede race neer te zetten. Het is misschien niet nodig, maar we willen het seizoen afsluiten in stijl. Dus blijven we strijden, hoewel de gesprekken aan boord vooral over computers, Soldier of Fortune en Call of Duty gaan?! Vooruit, for this time I see it through the fingers.

We liggen ergens in de middenmoot. Niks voor ons, maar we vechten terug. Het belangrijkste is dat we vanavond de Viva La Vida en Ferox nog één keer proberen te verslaan. En dat lukt!

Op handicap worden we uiteindelijk vijfde, de Viva la Vida negende en de Ferox tiende. Als het wel op de laatste wedstrijd was aangekomen, waren we ook kampioen geworden. Mission accomplished.

bestand-08-09-16-12-59-09Als we Fram in de box sturen staan Kasper en Steven ons op te wachten met koude Champagne. Ok, prosecco. Maar het smaakt vanavond als de allerbeste Champagne. Zoet zoals alleen een overwinning kan smaken.

We gaan snel naar het clubhuis want daar staan Ben, Lodewijk en Willem Jan ons op te wachten. Vanavond is heel team Fram aanwezig. Te gek. We proosten nog een keer. En nog een keer. En, u raadt het al, nóg een keer. Dan moet ik even mijn praatje houden als voorzitter van de wedstrijdcommissie en reik ik enkele prijzen uit. De sfeer is geweldig. Of je nu iets wint of niet, dit zijn de leukste avonden. Om de omzet te verhogen, lassen we even een bierpauze in voordat Frans de uiteindelijke resultaten bekend maakt. Ondanks de hitte hebben we weer allemaal ons team jacket aangetrokken en als onze naam klinkt gaan we in vol ornaat en met de hele crew naar voren. We zijn euforisch! Gelukkig hebben we de beelden nog.

🙂

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *