Jeugdopleiding Team Fram

Afgelopen woensdag was ik er niet bij. De reden daarvoor kom ik zo op terug. Kort samengevat: 13e plek en dus 13 punten, maar tevens laatste, dus slecht resultaat. Uit het verhaal van Ben begreep ik dat we te professioneel aan het worden zijn. We vragen de crew, die deze week bestond uit Wout en een neef van Ben, om de telltales in de gaten te houden, om het grootzeil te vieren vlak voor het ronden van een bovenwindse boei, om continu te trimmen, om de fok te loevert te zetten. Maar de aanwijzingen werden niet begrepen. Een direct gevolg van onze alsmaar groeiende zeilkennis en –ervaring. Stiekem verlangen we meer van onze crew.

Gelukkig is er ook goed nieuws. In de jeugdopleiding van Team Fram is een nieuw talentje geboren. Hoewel ze nu lichter is dan een natte fokkeschoot, weet ik zeker dat zij samen met Berend (dat andere groeibriljantje) ooit deel uit zal maken van Team Fram 1. Dit was dus ook de reden van mijn afwezigheid. Emilie, zo heet het (zeil) wonder, kon elk moment geboren worden, maar wachtte rustig af tot zondagmiddag (5-7-09).

Aankomende week wordt er deels om diezelfde reden niet gezeild. Ben is op Terschelling en ik houd een oogje in het zeil in de thuishaven. Gelukkig belooft het een matige drie te worden, dus missen we weinig.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 2 comments for this article
 1. Anonymous at 14:23

  19-07-2009
  Inmiddels terug van een spectaculaire zeiltocht naar Terschelling. Vier dagen heerlijk op het water, windkracht 1 tot ruim 6, regen, zon, onweer en weer zon, een mooie ervaring. Daartussen de zonnige rustdag op het eiland, met leuke terrasjes, lekker eten, een strandwandeling, en een 7-tje wind. Helaas niet met Fram, maar met Amigo, de Friendship 26 van mijn vriend Wout de Winter. Vooral de tocht op het Wad, met de sterke stromingen en draaiende winden, de prachtige vergezichten, wat een feestje!

  Voor wat betreft de laatste wedstrijd met Fram op 8-7-2009 nog belangrijk nieuws! De zaterdag daaropvolgend kwam ons schip weer in actie met als gasten Pim en Ferdi Michels, de broers van Marijke. En wat kwam onmiddellijk na het wegvaren onder de boot uit?: een blok wier van 50 bij 50 cm, met een dikte van 15 cm, in de vorm van een “V”! Heeft dus tijdens een deel van de wedstrijd om de schroef gezeten! Geen wonder dat we niet in de voorste linies zijn geeindigd! Wat een pech!

  Dat moeten we a.s. woensdag bij de volgende wedstrijd even gaan rechtzetten! Samen met Lodewijk, de vader van Floris, zeilgoeroe en snelzeiler bij uitstek, Floris de alleskunner en ondergetekende moeten we de heren van de Vereniging laten zien wat we in werkelijkheid in huis hebben!
  Dat moet ook goed nieuws zijn voor de leden van de jeugdopleiding van Team Fram!
  Wordt vervolgd!

  Stuurman Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *