Mwah

Mwah

De titel zegt het al: Mwah. Eigenlijk niks om over te schrijven, nou misschien één of twee hoogtepuntjes. Hoewel, zó hoog waren ze ook weer niet. Nee, als je tijd wilt verdoen moet je vooral verder lezen.

Laten we beginnen bij de start. We (Hennie, Rene, JJ en Floris) kozen voor een conservatieve start. Op 2/3 van de startlijn, niet in het gedrang bij het startschip (wat duidelijk de favoriete zijde was) en we startten zelfs een beetje in de tweede linie. Te laat dus eigenlijk. Niet om over naar huis te schrijven, maarrrr… Toen de Spoom besloot de boel eens flink omhoog te drukken, werden wij opeens de winnaar van de start. Loef wijkt voor lij en dus werden de Brizo, Viva la Vida en Fair Wind omhoog gedrukt. Boem, boing, knal. Het leek de kermis wel. De botsboten moesten een strafrondje varen en ineens lagen wij helemaal niet zo verkeerd. Maar Fram liep niet lekker.

Dus de Brizo zit ons voor de eerste boei alweer op de hielen. Ik loef op zodat hij niet over ons heen komt. Maar door op te loeven krijgt hij overlap. Zijn boeg is voorbij onze onze spiegel en hij heeft de binnenbocht dus dan moeten we hem ruimte geven bij de boei. We houden het strak in de gaten en vlak voor de denkbeeldige ‘drie scheepslengten cirkel’ vallen we af en verbreken we de overlap. De Brizo heeft nu geen recht meer op ruimte en moet de boei aan de verkeerde kant passeren als wij het gat dichtgooien en de boei strak ronden. ‘Goed gedaan!’, vinden we zelf. Dit was trouwens al hoogtepunt twee. Hierna is het echt eigenlijk alleen nog maar drama. Weer zo’n stomme kamelenbaan met veel ompoolen, een grote puzzeltocht en weinig goede spirakken. We liggen vijfde in het veld en eindigen ook vijfde na handicap. Het is teleurstellend, net als deze blog. Gelukkig is ‘ie maar kort. 😉

Crew: Hennie, Jan-Jaap, René, Floris

Baan 4: Noord Oost Lang

Wind: ONO-NO 7kn
Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *