Targets gehaald!

Met de derde race zijn de eerste stappen naar een wedstrijdboot een feit. Met wat hulp van Bert Piels (Team Windrose) en Richard Menting (Charine, Vindö 32), heeft Ben de lijnen van de overloop vervangen zodat onze belangrijkste trimmogelijkheid voor het grootzeil weer functioneel is. Fram was als een Ferrari gevangen in de derde versnelling, als Kitt zonder Turbo Boost, als de Tour de France zonder doping. Je begrijpt het, Fram was traag.

Met deze hernieuwde trimmogelijkheid moesten we toch wel meer snelheid kunnen maken en een plekje op de ranglijst kunnen veroveren! De overloop loopt geolied, nu de bemanning nog. Dit keer was Paul de derde man. Zijn zeilervaring kwam goed van pas en dat scheelde de nodige ad hoc scholing. Na onze nederlaag van vorige week waren we tenslotte nog meer gebrand op een goed resultaat (lees: niet als laatste eindigen).

Onze derde wedstrijd (inmiddels de negende WAC wedstrijd) was een schoolvoorbeeld van de doelstellingen voor dit jaar; ‘meedoen, lol maken en als het even kan niet als laatste eindigen’. Het goede nieuws is: De targets hebben we gehaald. Het slechte nieuws is: De targets hebben we gehaald.

Want ondanks het plezier aan boord en de een na laatste plaats, bleef er iets knagen. Een nieuw verlangen, gevoed door een gezonde instelling. De een na laatste plaats is niet genoeg. We willen we meer, willen we sneller en willen we hoger eindigen. Op naar de middenmoot!

Crew: Ben, Paul en Floris.
Wind: 2-3 ZZW
Wedstrijdbaan: 11
Finish: 16e

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *