Three can do the job

Three can do the job

Hennie meldde zich een dag voor de wedstrijd af. Gelukkig had hij dit al eerder in de week gelegd, waardoor het niet als donderslaag bij heldere hemel kwam. Hij wordt dan ook niet vervolgd in het Naarden tribunaal. Dit betekende dat er iemand van de bank speelminuten zou krijgen. Maar kijkend naar de wind (die wederom zeer matig was met 6 knopen) hebben we besloten om de race met z’n drieën te varen.

Kanarie lijntjes

Ben en Bert (van Team Windrose) waren de hele dag in touw geweest om een schootblok tussen de hekstag te zetten en hadden en passant ook even een nieuwe grootschoot gekocht. Het ziet er fantastisch uit en als we nu aan het gele lijntje trekken, kunnen we dus ook de mast trimmen.

Voordekker
Na een lange afwezigheid was onze nummer 1 voordekker René weer present en wedstrijdfit. Door zijn absentie merkten we pas wat een gemis hij is voor het team. Maar goed, genoeg lof over onze voordekker. Samen met Ben vingen we de wedstrijd aan.

Start
Het wordt inmiddels een beetje eentonig, maar ook deze week startten we goed. Ondanks de matige wind gleden wij enkele seconden na het klinken van het startsignaal over de startlijn.

Spinakerrak
De baan bestond uit een up- en downwindrak waardoor we weer eens een ouderwets lang spinnakerrak voor de boeg hadden. We hadden op het spi-rak veel windshifts waardoor het trimmen een bewerkelijke klus was. Zeker nu ik het in mijn eentje deed.

Wederom mooie foto’s geschoten door de crew van de Knoet.

Zij-aan-zij
De benedenwindse boei rondden we tegelijk met Team Windrose en Roxane. Met minder dan vijf centimeter tussen de boten kun je wel zeggen dat we dit zij-aan-zij deden.

Line honours
Daarna begon het kruisrak waar we aanvankelijk aansluiting hielden met Team Windrose. Dit was voor ons al een klein succesje.

Want nogmaals, met weinig wind presteren we gewoon niet goed. Helaas liepen ze halverwege het kruisrak uit en moesten we ons best doen om de Seven en de Atlantis achter ons te houden. Dit lukte maar was puur voor onderlinge line honours want na handicap zouden ze toch wel van ons winnen.

Aftersail
Het was een lekkere wedstrijd, ondanks het matige windje. We hebben goed gepresteerd en voeren tevreden de haven in. Jammer genoeg kreeg de avond nog een domper doordat de rolgenua niet meer ‘rolt’. Het systeem lijkt aan alle kanten te klemmen. Gelukkig hebben we nog garantie en nu maar duimen dat Aat Kool het ding gerepareerd heeft voor volgende week woensdag.

Crew: René, Ben & Floris
Wind: 6-9 knopen (W)
Baan: 13
Finish: 13e (van de 19)

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *