We feel you Max

We feel you Max

Wie de Formule 1 kijkt (en voor Max is) zal redelijk gefrustreerd zijn. Niet in de laatste plaats Max zelf. Wat een gezeik met zijn Renault. En wat slim dat hij gewoon de persconferentie in Azerbeidzjan vermijdt, omdat hij weet dat hij ‘not amused’ is en uitspraken zal doen die hij later wellicht betreurt. Herkenbaar. Dus ondanks de boete waar je drie nieuwe zeilgarderobes voor kunt kopen, vertrekt hij direct naar zijn hotel. De rek verdwijnt langzaam uit zijn veerkracht. We feel you Max.

Want wie fan is van Team Fram (en wie is dat nou niet?) ziet ook een matig seizoen. ‘Geteisterd’ door pech is misschien een groot woord, maar het geluk heeft zich zeker nog niet laten zien. Wier, aanvaringen, GoPro overboard, jammed halyards en sheets- we hebben het allemaal al meegemaakt.

En na ons seizoen van 2016 waren de verwachtingen rondom Team Fram hooggespannen. Net als de verwachtingen rondom Max na zijn seizoen van 2016. Zowel de concurrentie als wijzelf keken uit naar de eerste wedstrijden. Niet anders ging het bij Red Bull Racing. Maar nu wij (Max en Team Fram) al een paar keer pech hebben gehad, wordt er getoornd aan ons humeur en staat de loyaliteit onder druk.

Is het nu crisis bij Team Fram & Red Bull Racing? Nog niet, maar het ligt op de loer. Want de pech moet stoppen. Max wil racen zonder pech. Wij willen racen zonder pech. En waar Max afhankelijk is van zijn monteurs, zijn wij afhankelijk van onze shore crew. Helaas stopt daar de vergelijking. Want wij zijn zelf die shore crew. Daarmee is alles wat fout gaat, kapot gaat of niet goed afgesteld is (zoals onze mast de eerste 7 weken), onze eigen schuld. Dat maakt het misschien wel extra frustrerend.

Maar hoe graag ik ons ook wil vergelijken met Max, die vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Zo’n talent als Max zie je zelden. Desalniettemin zijn wij, net als Max, elke race vol goede moed. En zullen we ons best doen om de race uit te varen. Morgen mogen we weer. We hebben er zin in en denken nog niet aan een ander team 😉 #GoMax #GoFram

 

Ik schreef al eerder over de Formule 1 en Max Verstappen. Deze twee sporten hebben meer overeenkomsten dan je in eerste instantie zou denken.
Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *