Your average race

Your average race

Woensdag 20 mei. De crew bestaat uit Lodewijk, René, Kasper en Floris. Ik besluit Lodewijk weer aan het roer te zetten en doe samen met Kasper de pit. René staat uiteraard weer op het voordek. De wind is prima en varieert tussen de 7 en 10 knopen.

Het is westenwind en dat betekent een lang spi rak richting Almere-Haven en terugkruisen naar de finish. Weinig handling en dat is jammer want daar zijn we goed in. Het was eigenlijk niet een heel bijzondere race. Geen highs geen lows. Is er dan helemaal niks om over naar huis te schrijven? Jawel.

Fram bij de pin end. De gunstige kant van de startlijn.

Fram (rechtsboven) nog net te zien achter de Aquaholic bij de pin end. De gunstige kant van de startlijn.

Het spinnakeren pakte Kasper goed op. In no time wist hij de boom optimaal mee te trimmen met de veranderlijke wind. Shifts van 70 graden waren geen uitzondering. Doordat de wind zo goed als halve wind invalt, hebben we niet optimaal voordeel van de spi. Het lukt ons dan ook niet om verder uit te lopen en gaan als zesde om de boei.

Daarna is het terug kruisen naar de finish. Hier maken we goed wat op het spinnakerrak niet lukte. We letten goed op waar de wind zit en lopen flink uit om uiteindelijk als vierde over de finish te gaan. Helaas te ver achter de Brizo en Geusje, en niet ver genoeg voor de Spoom. We worden zesde en zijn blij met deze uitslag. Vooral omdat we 8.26 minuut voor de Clara zijn geëindigd. En dat bleek maar nét genoeg, want na handicapcorrectie was dat nog maar 1 seconde voorsprong! Daar is eigenlijk niet tegenop te varen.

Uiteindelijk was het een prima wedstrijd. Niet spannend, noch saai. Gewoon ‘your average race’. Wat wel opvallend was, waren die drie camera’s aan boord. Eéntje op het hoofd van stuurman Lodewijk, één op de hekstoel en één op het kajuitdak. Dat was nieuw en levert multi-angle beelden op van de start en een stukje kruisrak.

 

Uiteraard stond de raceQs weer aan. Bekijk hier de replay.

Crew: Rene, Kasper, Lodewijk, Floris

Baan: 13 West kort

Finish: 6e vd 19

Screen Shot 2015-05-26 at 11.22.36

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *