Indringstarts en korte spi-rakken

Deze wedstrijd kunnen we kort over zijn. De start was wederom goed, zo niet fenomenaal. Vol gas koersen we op bovenboei van de startlijn, waar het natuurlijk dringen werd. Vooral toen een aantal schepen (ik noem geen namen, jullie herkennen jezelf aan dat touw in je schroef) nog een indringstart maakte.

Onderlangs passeren a.u.b.
Jammer genoeg zaten we op het eerste rak in de slipstream van Team Windrose. Op het tweede rak lagen we vierde met een hijgende Morning Cloud in ons nek. Het lukte om de Morning Cloud niet over ons te laten gaan, maar door deze loefacties liepen wij uit koers en de rest van het veld in.

143 seconden
De rest van de race ging prima. Niet uitzonderlijk goed, maar zeker niet slecht. De rakken zijn kort en als je dan de videobeelden terugkijkt zie je dat de spi slechts 143 seconden staat. Eigenlijk gekkenwerk. En ook te weinig om echt uit te kunnen lopen.

Bloed, zweet en …
De crew geeft alles. Op de kruisrakken werkt Hennie zich in het zweet om de spi benedendeks weer in te vouwen. Intussen trimt Paul de zeilen en vaart Ben onverbiddelijk door. Terwijl ik het voordek in orde maak, probeer ik in te schatten over welke boeg het volgende spi rak is. Door de ruimende wind is het voordewindse rak niet steevast over dezelfde boeg. Met tien meter voor de bovenwindse boei, moet ik de tas razendsnel ‘ompolen’. Kostbare seconden gaan verloren, want voor je het weet staat de spi nog maar 98 seconden.

Finish
Ondanks de goede start, het harde werk en een prima windje viel het resultaat tegen. We gaan uiteindelijk als achtste over de streep maar eindigen na handicap op de 13e plaats.

Crew: Paul, Hennie, Ben & Floris
Wind: 9-14 knopen (NNW)
Baan: 4
Finish: 13e (van de 19)

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *