Team Fram official supporter of Team Brunel

Team Fram official supporter of Team Brunel

Terwijl ik net mijn verhaal had gepubliceerd over hoe spannend de race eigenlijk is, verschijnt de bekende update van Volvo Ocean Race app weer. En dan lijkt mijn vergelijking met ‘voetballen tegen de Duitsers’ helaas nog meer te kloppen dan ik zelf voor mogelijk hield. De Duitsers (Dongfeng in dit geval) scoren in blessuretijd en passeren met nog maar 140 nm tot Abu Dhabi de Nederlandse boot.

Lig je een week voor, word je vlak voor de finish ingehaald. ‘Onterecht’ is het woord dat door mijn hoofd laveert. Maar als ik zaterdagochtend vroeg opsta en aarzelend mijn iPhone check, bang voor de bittere waarheid, is de werkelijkheid zoet als wraak.

‘Brunel ligt weer aan kop en ligt 2 mijl voor met nog maar 17 mijl te gaan!’, schreeuw ik door het huis, terwijl ik de livestream via YouTube opstart. ‘Wat goed’, antwoord mijn vrouw enigszins sociaal wenselijk. Mijn vijfjarige dochter lijkt oprecht geïnteresseerd en vraagt wat dat is ‘dat Brunel’. Ik leg haar uit dat het de Nederlandse boot is in de langste zeilrace ter wereld. En zeg meteen dat we voor Brunel zijn. Opvoeden is één grote vorm van indoctrinatie, nietwaar.

Terwijl ze naar de computeranimaties van de live tracker kijkt, wijst ze een koffiemolen aan en vraagt: “Is dat een Nederlander?” Ik leg haar uit dat ze naar een computeranimatie kijkt maar staak de uitleg als ik termen als ‘satellietverbinding’ en ‘geen bereik’ gebruik. ‘Ja dat is een Nederlander.’

Intussen heb ik ook de rest van Team Fram geappt en gezegd dat ze moeten inschakelen op YouTube. Gespannen kijken we allemaal via onze laptops en tablets. Er wordt gespeculeerd en er wordt geduimd. En passent breek ik één van onze huisregels als ik met de iPad aan het ontbijt schuif. ‘Ja dit is een uitzondering’, leg ik mijn kinderen uit, terwijl ik me heel goed realiseer dat ik deze opmerking binnenkort terugkrijg als ze Angry Birds Transformers willen afmaken onder het eten.

Felicitaties Team BrunelIntussen zijn de mannen van Team Brunel de echte Angry Birds. Zij hebben zich langs de inhaal-Chinees Dongfeng gekatapulteerd en stevenen af op winst. Als ze om iets voor half tien Nederlandse tijd de finish passeren kunnen we weer opgelucht ademhalen. Op onze Whatsapp groep vliegen de felicitaties over-en-weer. Ja ik weet het, wij hebben niet gepresteerd, maar de mannen van Brunel. We kunnen maar één ding concluderen: Team Fram is official supporter van Team Brunel.

 

En inmiddels blijkt dat we officieel 'official supporter' zijn (klik op het plaatje om te vergroten):
Team-Brunel-Twitter
Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *